ÜRÜNLER
MICHELIN
BRIDGESTONE
LASSA
PIRELLI
KUMHO
GOODYEAR
STARMAXX
PETLAS
YOKOHAMA
FULDA
BRISA
DUNLOP
CONTINENTAL
Ödeme Şekilleri
Tüm bankaların ATM ve Kredi Kartları Geçerlidir. Telefonla siparişler sadece Havale/EFT yoluyla ödemelerde, ücret hesaba geçtikten sonra ürünler 24saat içinde kargoya verilir.

Banka Hesap Numaraları =>

 

UYGUN LASTİK SEÇİMİ HAKKINDA
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
lastik2 lastik3
Michelin lastiklerinin yanak kısmının üzerinde bulunan Bibendum şeklindeki işaretler aşınma göstergesinin yerini gösterir. Bu aşınma göstergeleri, sırt deseninin veya kanalların içinde yer alan küçük yükseltilmiş alanlardır.Kalan diş derinliği bu yükselti seviyesindeyse lastik 1,6 mm kullanım sınırına ulaşmıştır ve değiştirilmesi gerekir. Ancak kalan diş derinliği 1,6 mm’den daha fazla olsa bile sürücüler, özellikle ıslak yolda, hızlarını ve sürüş şeklini yolda karşılaşacakları sürüş şartlarına göre uyarlamadırlar. Bu nedenlerden dolayı sürücü, lastik performansının kendi sürüş şekline cevap vermediğini düşünürse lastiklerini kullanım sınırına ulaşmadan önce değiştirebilir.Michelin kış lastikleri, lastiğin yanak kısmında yer alan “kar tanesi” şeklindeki işaretle aşınma göstergesinin yerini gösterir. Bu gösterge 4 mm yüksekliğindedir. Karlı zeminde, hem frenlemede hem de kalkış esnasında en iyi yol tutuş için kış lastiklerinizi, diş derinliği aşınma gösterge seviyesine ulaştığında değiştirmeniz tavsiye edilir.
 
LASTİK NEDİR?
lastik4
Lastik, karma bir üründür, başka bir deyişle bir araya gelişi büyük bir kesinlik gerektiren farklı özelliklerdeki mamüller bütünlüğüdür. Çok sayıda yarı mamülden oluşmaktadır :
1- Hava Sızdırmayan Sentetik Kauçuk Tabaka
Bu tabaka lastiğin içinde bulunur ve iç lastik yerine geçer.
2- Karkas Katı
Karkas, kauçuğa yapışık çok sayıda paralel ince tekstil telden oluşur. Bu teller lastik yapısının kilit bir unsurudur ve lastiğin basınca karşı direnç gösterebilmesini sağlar. Bir otomobil lastik karkası içinde, her biri 15 kg'lık bir kuvvete karşı direnç gösterebilecek yaklaşık 1400 tel vardır.
3- Turn-Up
Rolü, jantın çekiş ve frenleme etkilerini zeminle temas yüzeyine aktarmaktır.
4- Topuk Teli Demeti
Lastiğin janta oturmasını sağlar. Kopma riski olmaksızın 1800 kg'a kadar dayanabilirler.
5- Yanaklar
Esnek kauçuktan oluşan yanaklar, karkasa zarar verebilecek darbelere karşı lastiği korur (örneğin kaldırıma çarpma). Sert kauçuk kısım, lastik ile jant arasındaki bağlantıyı sağlar.
6- Sırt Kuşakları

Çok ince fakat çok dirençli çelik tellerden oluşur ve çapraz şekilde birbiri üzerine yapışır. Tellerinin birbirleri ile kesişmesi, deforme olmayan üçgenler oluşturmaktadır. Üçgenleme olarak adlandırılan bu kısım, sert sırt kuşaklarını oluşturur. Lastiği çevreleyen sırt kuşaklarının oldukça karmaşık bir rolü vardır:

- merkezkaç kuvvetin etkisiyle gerilmemek için, kullanım koşulları ne olursa olsun, lastiğin çapına tamamen hakim olunabilmesi amacıyla lastiğin dairesel dönüş yönünde yeterince sert olmalıdırlar.

- sapma kuvvetlerine karşı direnç gösterebilmek için, ilerleme yönünde de sert olmalıdırlar. Ancak, "engeli aşabilmek" için aynı zamanda dikey yönde de esnek olmalıdır. Sırt kuşaklarını elde etmek için, çeliği kauçuğa yapıştırmak gerekmektedir. Birbirinden ayrılmaz bu bileşenler arasında, elde etmesi çok zor mükemmel bir uyum gereklidir.

7- Koruyucu Kuşaklar
Bu kuşaklar, yüksek hızda sabit profilini korur ve böylece ısınmaları azaltır. Merkezkaç kuvvetinin etkisiyle gerilmemek için sırt kuşağına dik gelen, genellikle naylon tel veya tellerin bir araya geldiği kuşaklardan oluşmaktadır.
8- Sırt Bandı
sırt kuşaklarının üzerinde bulunur. Lastiğin desenini bulunduran bu kısım yol ile temasta olacaktır. Sırt bandı zeminle temas yüzeyinde, çok önemli kuvvetlere karşı direnç göstermelidir. Sırt desenini oluşturan karışım, her türlü yolda zemine tutunabilmeli, eskimeye ve aşınmaya karşı dirençli olmalı ve düşük seviyede ısınmalıdır. Daha sonra geriye, sırt deseninin gerçekleştirilmesi ve bütün bu bileşimi mükemmel biçimde sağlam kılmak için tamamının kalıpta uygun basınç ve sıcaklıkta işlenmesi kalmaktadır.